Гл. ас. д-р Благовеста Коюнджийска-Давидкова от Стопански факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе лектор по проект в областта на социалното предприемачество.
 На 04.09.2024 г., в изпълнение на сключен договор за сътрудничество между Министерство на труда и социалната политика и ЮЗУ „Неофит Рилски“ се проведе първото обучение под надслов „Съвременни подходи в социалното предприемачество“ от поредицата модули „Академия по социално предприемачество“. Обучението се проведе онлайн чрез платформата „Zoom“ и на място – в Регионалния център по социална икономика, гр. Благоевград. „Академията по социално предприемачество“ се реализира по проект П41 „Развитие на социалната икономика“ на Министерството на труда и социалната политика.

Лекторът проведе обучението в три части, като по време на първата се представиха теоретични възгледи по въпроса за социалното предприемачество. Във втората част участниците имаха възможността да чуят съвети от хора, заели се със социално отговорен бизнес чрез видео и аудио материали. Третата част се проведе под формата на дискусия, в която обучаемите изложиха своите виждания и проблеми, зададоха въпроси и споделиха очакванията си за бъдещето на социалното предприемачество в България. 

 

202409201100