"ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Стопанският факултет организират поредица от събития във връзка с реализацията на проект Мини-грант на Врие Университет – Амстердам за сътрудничество с Югозападния университет по устойчиво предприемачество в рамките на мрежата на Аурора Алианс, където ЮЗУ е асоцииран партньор.

На 11.07.2023 г. от 10.00 ч. в зала 8328 на Стопанския факултет ще се проведе уърк шоп по проекта по въпросите на устойчивото развитие и предприемаческите екосистеми. Специален акцент ще бъде поставен върху съвременните предизвикателства за изследователите, както и на дискусията върху инициативите за устойчиви практики. Събитието ще се проведе в Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Информация за залата ще бъде налична на сайта и на входа на Факултета.

На 12.07.2023 г. в Заседателната зала на ЮЗУ „Неофит Рилски“ (зала 114 на Учебен корпус 1) с начален час 10:00 ще се проведе среща-дискусия по въпросите на устойчивото развитие и предприемачество в сферата на туризма и свързаните дейности, както и за възможностите за изграждане и подкрепа на устойчиви предприемачески екосистеми в региона на Югозападна България – област Благоевград с представители на заинтересовани страни от региона.

Гост и основен лектор на двете събития ще бъде проф. Енно Масурел, експерт и преподавател по предприемачество към Врие Университет – Амстердам."