Студенти от Стопанския факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“ за поредна година участваха в Националната олимпиада по маркетинг, която се проведе на 12 май 2023 г. в Нов български университет.

Югозападният университет бе представен от девет студенти от специалности „Маркетинг“, „Бизнес маркетинг и реклама“, „Бизнес мениджмънт и предприемачество“ и „Финанси“, разпределени в три отбора. Ментори на студентите бяха доц. д-р Динка Златева, д-р Весела Серафимова и д-р Радослав Владов.

В дванадесетото издание на престижния форум участие взеха Диана Андонова, Борислав Дафков, Белослава Николова, Виктория Николова, Станислав Иванов, Радостина Георгиева, Карина Христова, Стилян Хаджиев и Леонтина Джевелкова. Студентите показаха завидни знания и умения в изграждането на маркетингови стратегии при решаването на предоставения от Банка ДСК казус, която беше партньор на събитието.

Деканът на Стопанския факултет проф. д-р Преслав Димитров инициира среща с участниците в Националната олимпиада по маркетинг, като изрази искрени благодарности към студентите за достойното им представяне. Насърчи ги да продължават да инвестират в себе си знания и умения, да не стихва стремежът им към развитие в търсене на възможности за разгръщане на потенциала им и тяхната професионална реализация.