Главната стратегическа цел на катедра „Икономика“ за периода 2021–2025 г. е: Утвърждаването на катедра „Икономика“ и засилване позициите в Стопанския факултет, като катедра, даваща базово икономическо образование на студентите от всички направления във факултета. Да доразвие и утвърди двете специалности към Катедрата: „Икономика на публичната сфера“ и „Международен бизнес“, съответстваща на европейските изисквания и съчетаваща научните изследвания с базовата и професионална подготовка на специалисти, даваща възможност за повишаване на конкурентоспособността и реализацията в световната икономика.

Предметът на тази стратегия е разширяване, усъвършенстване и модернизиране на процеса на обучението на кадри по икономика с цел подобряване пригодността им за заетост, подпомагане на професионалната им кариера и индивидуалното им израстване.

За постигане на поставената цел е необходимо да има приемственост в работата на всички членове от Катедрата в различните дейности, иновативност при преподаването, научните публикации, добри практики в обучението и високо качество на образователната и научна дейност.

Стратегия за развитието на катедра "Икономика" - цялостна стратегия - PDF