Студенти и докторанти от Стопанския факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград заеха призови места на Четиринадесетия Национален конкурс „Млад икономист – 2018″, организиран от Съюза на икономистите в България (СИБ). Темата на конкурса е „Регионалните диспропорции в съвременна България: икономически, социални и демографски предизвикателства“.

Светлана Тимофеева, докторант в Катедра „Мениджмънт и маркетинг“ зае трето място в категория „Докторанти“.

Калина Дурова – докторант в Катедра „Финанси и отчетност“ получи специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България за разработка с висока практико-приложна стойност.

Невсе Арнауд, студент в специалност „Счетоводство и контрол“, Катедра „Финанси и отчетност“ получи специалната награда на Холдинг „Стара планина” в категория „Студенти“.

Радостина Юлева, студент от специалност „Бизнес администрация“, Катедра „Мениджмънт и маркетинг“ получи грамота за успешно представяне в конкурса.

Националният конкурс „Млад икономист“ се провежда ежегодно под надслов „Гласът на младите за силна икономика” с участието на ученици, студенти, докторанти и асистенти в български и европейски университети, както и на млади предприемачи до 29-годишна възраст. Оценката на разработките се извършва от компетентно жури, включващо утвърдени университетски преподаватели и експерти в тематичната област.

Председател на националното жури за провеждане на конкурса през 2018 г. е проф. д-р ик. н. Нено Павлов, зам. председател на УС на СИБ, а специален гост на церемонията по връчването на наградите беше бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев.