Фирма „Онсет“ ЕООД организира семинар на тема „Демонстрация на иновативни и авангардни технологии в Микроинвест Делта Про, Микроинвест ТРЗ и ЛС Про, Сендера и др.“, който се проведе на 16.11.2023 година в парк хотел „Бачиново“. На срещата присъстваха представители на счетоводния продукт „Микроинвест Делта Про“ – Веселин Чолаков и Виктор Павлов, които представиха новостите във въвеждането на електронно счетоводство. На този семинар бяха представени иновативни технологии и методи, които спестяват време и усилия при счетоводните процеси, като дават възможност за постигне по-добри резултати, с по-малко ръчна работа.

На този семинар се демонстрираха методи, чрез които да се организира електронна обработка, класифициране и архивиране на всички първични счетоводни документи, получени и издадени. Лекторите представиха нова технология, която позволява осчетоводяване на фактури чрез сканиране на документи, както и въвеждане на автоматичен банков импорт в счетоводството, както и въвеждане на електронни досиета за служителите.

Студентите проявиха голям интерес към демонстрацията на счетоводния софтуер „Сендера“ за разпознаване, четене и автоматично осчетоводяване на първични счетоводни документи.

Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ благодари на Александър Димитров, управител на „Онсет“ ЕООД, за предоставената възможност на студентите да се запознаят с иновациите в счетоводната практика.